Danske pattedyr

Der findes 54 arter af pattedyr som lever vildt og yngler i naturen i Danmark. For alle de danske pattedyr gælder det at de tilhører rækken Chordata, klassen pattedyr og underklassen ægte pattedyr. Herudover kommer en række tilfældigt forekommende arter, bl.a. jordegern, bisamrotte, bæverrotte, mårhund, vaskebjørn, vildsvin, mufflon, elg, andre sæler og hvaler.

Foreningen er i øjeblikket i gang med at udarbejde faktaark med beskrivelser af de enkelte pattedyrarter. Klik på arter med link for at se de faktaark der er udarbejdet.

Insektædere

Pindsvinpindsvin

Spidsmus: alm. spidsmus,  dværgspidsmus, vandspidsmus

Muldvarpemuldvarp